Újdonságok

Március 13-án fontos eseményeket ünneplünk

2018.03.13-án kerül megrendezésre az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezendő ünnepség. Az esemény 16 órakor misével kezdődik, 16.30-tól koszorúzás lesz a Hősök Emlékművénél, majd 17 órától a tornacsarnokban Kakucs község kitüntető díjainak átadása következik ünnepi műsor keretében. Az ünnepi műsort a Kakucsi Általános Iskola tanulói adják majd. A rendezvényen természetesen a Kakucs KSE is képviselteti magát, számunkra megtisztelő eseménnyel, hiszen Duhaj Ádám életmentéséért Kakucsért Érdemrendet tüntetik ki három labdarúgónkat - Pekker Norbertet, Strupka Gergőt és Ladányi  Zsoltot - , illetve Juhász Gábort az Országos Mentőszolgálattól és Simon Tamás volt mentőápolót.

Teljes cikk

Hétvégén újra dübörög a kakucsi pálya!

Vasárnap felnőtt csapatunk számára is megkezdődik a hivatalos tavaszi rajt, a 14. fordulóban ellenfelünk a tabella 6. helyén álló Dánszentmiklós KSK együttese lesz. Csapatunk jelenleg a 9. helyről várja a találkozót, s érdekesség lehet, hogy ősszel a nyitó fordulóban ugyanezen gárda ellen, idegenben 3 pontot szereztünk, gólt nem kaptunk, ellenben ötöt rúgtunk!

Teljes cikk

Egy csodálatos délelőtt!

Száraz tények: A Kakucs KSE utánpótlás csapata negyedik lett a nagykátai döntőben.
És ami mögötte van:
Csapatunk végletekig kiélezett remek elődöntőt vívott, amin sajnos egy góllal alul maradt.
Majd a rögtön utána kezdődő bronzmérkőzésen fáradt fiaink már nem tudtak bravúrt bemutatni.
Szeretnénk kiemelni szurkolótáborunkat, amely végig biztatta gyerekeinket.
Gratulálunk Miták Józsinak és fiainak, ismét jó hírét vittük Kakucsnak egy ilyen rangos sporteseményen.
A PMLSZ-nek köszönjük szépen a hibátlan szervezést.
Jelentem nagyon jól éreztük magunkat,ezért jövőre is itt leszünk!
Hajrá Kakucs!
Együtt erősek vagyunk!
Teljes cikk

U11-es csapatunk negyedik helyen végzett - gratulálunk!

2018. március 4-én, vasárnap a Nagykáta Városi Sportcsarnokban került sor a Pest megyei Futsal7vége-sorozat U11-es és U13-as korosztály, II. osztályú döntőire.
Vasárnap reggel az U11-esek küzdelmeivel rajtolt a Futsal7vége-döntők sora. A nagykátai sportcsarnokban a kilátogató nézők igazi fesztiválhangulatot teremtettek a pályár lépő focistapalánták legnagyobb örömére. A fináléban a Covritas-Gödöllő II. a Szada I. csapatával találkozott. A végig kiélezett mérkőzés után a két góllal többet lövő (2–4) szadaiak örülhettek. A bronzmérkőzésen a Grund II. diadalmaskodott a Kakucs gárdája felett. Az edzők szavazatai alapján a legjobb kapus a Szada együtteséből került ki Bottyán Richárd Bendegúz személyében, míg legjobb játékosának járó díjat Bodnár Bálint, a Covritas-Gödöllő II. kiválósága érdemelte ki. A díjakat Gallai Gergő, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság versenyiroda vezetője adta át. 
MLSZ Pest Megyei Igazgatóság
(Sipos Hajnalka fotói ITT)
Teljes cikk

Őszinte részvétünket fejezzük ki a Kozsnyák család számára

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy két nagyszerű labdarúgónk - Kozsnyák Ádám és Kozsnyák Tamás - édesapja hosszan tartó betegség után elhunyt. A Kakucs KSE szakmai stábja, labdarúgóink és szurkolótáborunk nevében együttérzésünket és őszinte részvétünket fejezzük ki a család számára.
 
Szenes Hanna versével búcsúzunk:
 
"Vannak csillagok, melyeknek fénye világít a földön,
Mikor ők maguk már régen nincsenek helyükön.
Vannak emberek, akiknek csillogó emléke világít,
Amikor ők maguk már nincsenek köztünk.
Ezek a fények csillognak és különösen,
Ha sötét az éjjel: mutatják az utat az embernek."
Teljes cikk

Mazsorett sikerek!

Február végén a kakucsi mazsorettek szerepeltek a Szolnok Open országos bajnokságon, ahol közel 30 csapat versenyzett különböző kategóriákban. Nagyon eredményesen zárták ezt a napot a versenyzők. Hosszú volt és nagyon fárasztó, izgalmakkal teli, sok-sok szurkolással. Nagyon büszkék lehetünk a lányokra, ügyesen helytálltak! Az eredmények:
 
Junior bot, nagy csapat - 5. hely 
Mini pom-pon - 2. hely 
Junior nagy csapat, pom-pon - 2. hely 
Cadett nagy csapat, pom-pon - 2. hely 
Tóth Vanessza, solo pom-pon, cadett kategória - 3. hely 
Dinnyés Debóra-Vidra Ramóna, bot duó, cadett kategória - 2. hely 
Baranyi Kerubina-Svébis Bogi, pom-pon duó, cadett kategória - 1. hely 
Simon Anna-Kohut Kamilla-Takács Tímea, pom-pon trió, junior kategória - 2. hely
Krizsán Hanna-Simon Barbara, pom-pon duó, junior kategória - 1. hely
 
Gratulálunk!
Teljes cikk

Gratulálunk Prohászka Csabának!

Tavaly április végén dőlt el, hogy örülhet minden – különösen a sport iránt rajongó – dabasi szíve. A város férfi kézilabdacsapa eddig soha nem látott sikert ért el, bejutott az NB I-be, és a 2017–2018-as idényt már a legjobbak között kezdte.

Beérett Prohászka Csaba klubelnök, a háromszoros paralimpikon teniszező és csapata tízéves munkája, tudatos építkezése, amelyhez a Pest megyei város stabil hátteret adott. Ennek is köszönhető, hogy az újoncnak nem lesznek kiesési gondjai, sőt a K&H Liga középmezőnyének egyik legstabilabb, idény közben is tudatosan, okosan erősítő tagja.
Dabas város sporttörténelmet író sikerét és az egyre eredményesebb folytatást profi szakmai stáb garantálja, hiszen Szilágyi István, a volt világválogatott kézilabdázó és Tomori Győző, a kitűnő fiatal edző mintegy 300 tagú utánpótlásbázist is felügyel. Ebből folyamatosan építik be a szakemberek a játékosokat a felnőttcsapatba, amely a 2017–2018-as idényben olyan együttesekkel méri össze a tudását az OBO Arénában, mint a BL-szereplő Veszprém és Szeged.
Dabas méltán híres sportcsarnoka, az OBO Aréna az elmúlt évek során már sok hazai és nemzetközi kézilabdás eseménynek adott otthont. Játszott itt az FTC női BL- és EHF-kupa-mérkőzést, valamint válogatott meccseknek is kitűnő házigazdája volt.
A férficsapat mellett persze magára a klubra is érdemes odafigyelni, mert Dabas város és régiójának legdinamikusabban fejlődő sportegyesülete. A magas színvonalú sport mellett kiemelten fontosnak tartják a dabasiak a társadalmi szerepvállalást. Ezért a Dabas VSE KC példaértékű megállapodást kötött a Munkahely a családokért alapítvánnyal, hogy együtt, karöltve segítsék a helyi családok életét.
A „Családokat a lelátóra” programjukon keresztül célul tűzték ki, hogy gondoskodnak a régió családjainak folyamatos, ingyenes kézilabdaprogramjairól, továbbá az ezekben résztvevő családok gyermekeinek az ingyenes részvételről a dabasi utánpótlás-nevelésben. A megvalósításban kiemelt támogatói szerepet vállal a Bro-Ker-Bét Kft. és a Trendház 2000 Kft.
Aztán február 17-én az OBO Arénában Kiszel Gábor, a Bro-Ker-Bét Kft. igazgatója, Temesi István, a Munkahely a családokért alapítvány kuratóriumának elnöke, Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere, Balázs Róbert, a Trendház Kft. igazgatója és Prohászka Csaba, a Dabas VSE KC elnöke a szponzorációs tábla felmutatásával hivatalosan is elindította a közös a munkát.
Az alapítványról annyit, hogy 2017-ben azzal a céllal alakult Dabason, hogy segítséget nyújtson családoknak és egyéneknek a munka és a magánélet összehangolásához, valamint segítse az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe jutottak életének és anyagi helyzetének rendezését. Célja továbbá, hogy elterjessze a családbarát munkahelyek kultúráját és támogassa a már meglévőket, valamint a munkahelyek megtartása érdekében támogassa a munkavállalók képzését, szükség esetén átképzését, javítsa a munkavállalók stressztűrő képességét az egészséges életmód megvalósítása, a rendszeres sporttevékenységek által.
A régi világválogatott kézilabdázó nevével biztosan be lehet csalogatni Dabason az edzésre és a meccsekre a sportra kicsit is fogékony gyerekeket és felnőtteket. Vonzza ugyanakkor Szilágyi István edző a nézőtérre a szurkolókat is, meg a mecénási szerepre a szponzorokat. Az utóbbi hónapok kiemelkedő eredményeinek elérésében, a csapat remek taktikájának kidolgozásában és megvalósításban főszerepet játszott és játszik Szilágyi edző-sportigazgató, az FTC régi klasszis beállósa, aki 1972 és 1983 között 214-szer játszott a válogatottban, kétszer a világválogatottba is meghívták, majd 29 évig Ausztriában edzősködött. Leghíresebb tanítványai a fiai, a Kiellel BL-győztes Szilágyi Viktor és váci női tréner, Szilágyi Zoltán. Az egykori játékosnak, valamint acsapattal „meccselő” Tomori Győző edzőnek (a válogatott Tomori Zsuzsanna bátyja) a tavasszal is sok feladata lesz, hogy tovább erősítse a csapat helyét az első osztályban.
nso.hu

 

 

Teljes cikk

U11 - VASÁRNAPI PROGRAM

Találkozás: 2018.03.04-én reggel 7 órakor a Kakucs KSE pályán
Indulás 07.00-07.10 között, autókkal visszük a gyerekeket, a szurkolói busz pedig utánunk indul
A részletes program:
08:30 Grund FC II. - Covritas FT-Gödöllő II.
09:05 Szada SE I. - Kakucs KSE
09:40 Covritas FT-Gödöllő II. - Grund FC II.
10:15 Kakucs KSE - Szada SE I.
11:00 1. mérkőzés vesztese - 2. mérkőzés vesztese
11:35 1. mérkőzés győztese - 2. mérkőzés győztese
Teljes cikk