A kakucsi mazsorettes lányok szinte minden nagyobb rendezvényen képviseltetik magukat a településen, így labdarúgóink számára jól ismertek hölgy versenyzőink. Szabó-Faragó Fruzsina 2012-ben vette át a Mazsorett csoport vezetését Kakucson. Céljuk az volt, hogy jobban megismerjék a versenyzést, ezért felkérték Bittera Zsuzsa mazsorett oktatót, hogy hetente járjon le hozzájuk és tanítsa őket. Az évek során lett Minik, Cadettek és Junior csoport, jelenleg pedig közel 30 fős az egyesület. Az azóta eltelt időszak alatt bővültek a heti edzésszámok, valamint azért, hogy ne zökkenjenek ki az éves munkából, minden évben rendeznek nyári tábort is.

-Mondhatjuk, hogy 3 éve kezdtünk el komolyabban feltűnni és ismertebbé válni a versenyeken. Rengeteget fejlődtünk az utóbbi 2 évben, és sikerül mindig a dobogóra kerülnünk. Egy évben átlagosan 5-7 versenyen veszünk részt, és kb. hasonló számban vannak a fellépéseink is. Az idén először indultunk a siófoki mazsorett versenyen, és megmérettettük magunkat a Magyar Mazsorett Bajnokságon is. Jövőre - terveink szerint - az egész csapatot visszük, hogy ott is ismertté váljunk és szép eredményekkel térhessünk haza. Minden évben háromszor benevezünk az MLTSZ (Magyar Látványtánc Sport Szövetség) kötelékeibe, ennek köszönhetően megyünk az Európa-bajnokságra is az idén! Ami viszont számunkra a legnagyobb előrelépést jelenti, az nem más, mint a 2017. júniusában, saját szervezésben sorra kerülő, Pest megyei mazsorett verseny Dabason, a Kossuth Zsuzsanna SZKI-ban, reményeink szerint a szervezésünk és a fellépésünk is egyaránt sikeres lesz! Minden évben hivatalosak vagyunk a Kakucs KSE évzáró báljára, ahol bemutatják a lányok táncaikat. Tavaly meghívtak minket a sportnapra is, ami a focipályán került megrendezésre. Úgy gondolom, hogy mi, kakucsiak összetartunk, szurkolunk egymásnak, ha versenyek vannak, vagy meccsek, és jó érzés, hogy részt veszünk egymás rendezvényein. Együtt sikerül Kakucsot ismertté tennünk jó irányban, köszönjük a lehetőséget a Kakucs KSE-nek!
A mazsorettes csoport kupái megtekinthetőek a kakucsi könyvtárban, eseményeiket pedig a www. facebook.com/kakucsimazsorettek oldalon lehet követni.