AJÁNLJA FÖL ADÓJA 1%-ÁT A KAKUCSI UTÁNPÓTLÁSNAK! - KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁST!

A 2017-es évtől a Kakucs KSE is tudja fogadni az 1%-os adó felajánlásokat. Klubunk megköszöni a segítséget minden eddigi támogatójának, és arra kér minden sportbarátot, szurkolót és labdarúgó szimpatizánst, hogy adója 1%-ával továbbra is segítse a kakucsi focit. A befolyt összegből utánpótlás csapataink körülményeit, felszereléseit, kis játékosaink jövőjét szeretnénk segíteni. Köszönjük, ha Te is hozzájárulsz ehhez adód 1%-ával! Együtt erősek vagyunk!

Az Örkényi Takarékszövetkezetnél vezetett főszámlánk bankszámlaszáma:
65500082-11004785-00000000

adószám: 19169211-1-13Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át?

Az a magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre maradéktalanul befizeti az Adóhatóságnak, vagy részletfizetési, fizetési halasztási engedélye van a NAV-tól.

Meddig és hogyan lehet beküldeni a rendelkező nyilatkozatokat?

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. Tv. 5. § (1) bek. alapján a magánszemély számára az alábbi lehetőségek adottak:

A. Munkáltatói adómegállapításhoz kapcsolva 2017. május 10-ig a bevallás részeként a 1053. és 1053E számú bevallás Egysza lapjának kitöltésével, lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban elhelyezve a munkáltatónak átadva.

vagy

B. a különálló rendelkezési nyilatkozatát önállóan 2017. május 22-ig egy lezárt, adóazonosító adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen, vagy elektronikus úton is eljuttathatja az adóhatósághoz. A nyilatkozatnak a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie, de nem szükséges a formanyomtatvány.

Vigyázzon, ha május 22-e után küldi be a rendelkező nyilatkozatot, az nem lesz érvényes!

Mit kell tartalmaznia az adózó nyilatkozatának?

A magánszemély nyilatkozatban rendelkezhet befizetett adójának egy százalékáról valamely, - az 1996. évi CXXVI. Törvényben meghatározott - szervezet javára. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a választott szervezet adószámát, és tartalmazhatja (de nem kötelező!) a szervezet nevét is. Csak egy civil szervezetet lehet egyszerre ezen az úton adományhoz juttatni, és a befizetett adó 1%-áról csak teljes egészében lehet rendelkezni.