Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

Szeptember 17-én este hat órakor Pest Megye Önkormányzata (az MLSZ PMI székhelye) Nyáry Pál-termében tartotta küldöttválasztó ülését a Pest megyei futballtársadalom, amelyen a jelenlévő küldöttek – akárcsak az elmúlt esztendőkben, úgy ezúttal is – egyhangúan választották képviselőjüknek a Magyar Labdarúgó Szövetség küldöttközgyűlésébe Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort.
 
Az ülést Benkő Tamás megyei igazgató nyitotta meg (lenti képünkön balra), a jelenlévők köszöntése után az MLSZ alapszabályának vonatkozó paragrafusai szerint lebonyolította a küldöttek megválasztását. Előzetesen kettő főre érkezett javaslat, Rózsavölgyi Sándorra (a Gödöllői SK vezetője, az MLSZ PMTE alelnöke 2011 óta, előtte már tagja volt a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének is 2010 júniusától) és Szlahó Csabára (Vecsés város polgármestere, az MLSZ PMTE elnöke 2011 óta). Az ülésen más személy jelöltségére nem tettek javaslatot. Ezt követően a Pest megyei NB III-as, a Pest megyei I-IV. osztályú bajnokságokban szereplő, valamint az önálló Pest megyei utánpótlás-nevelő sportszervezetek közös küldöttei egyhangúan választották közgyűlési küldötté a két jelöltet.
 
A szavazás után Benkő Tamás megyei igazgató néhány aktuális témában adott tájékoztatást a jelenlévőknek, majd kötetlen beszélgetésben kért véleményt az igazolási és átigazolási iroda munkamenetében a nyár elején bevezetett új eljárásrendről, előre vetítve, hogy a témában hamarosan teljes körű véleménynyilvánításra lesz lehetősége a klubok képviselőinek. Az igazgató leszögezte: hosszú idő óta esedékes volt már drasztikus változtatások bevezetése ezen a területen, mert a régi „szokások” mind a sportszervezeti partnerek, mind az igazgatósági apparátus tagjai számára elviselhetetlen, méltatlan állapotokat idéztek elő az átigazolási időszakok hajrájában. Az igazgatóság a jövőben tovább fogja bővíteni a kritikus időszakokban az ezen feladatokat ellátó munkatársak számát – ennek érdekében télen megkezdődik ezen plusz alkalmi munkaerők felkészítése –, illetve az egyesületi vélemények, tapasztalatok, javaslatok beérkezése után átgondolja a bevezetett rendszer további finomításának lehetőségét. A hozzászóló egyesületi vezetők megértéssel viszonyulva pozitívan értékelték az igazolási és átigazolási területen bevezetett változásokat. A nyáron bevezetett elektronikus nevezés tapasztalatai alapján ugyanakkor kifejezték abbéli reményeiket, hogy az jövőre jóval kevesebb papírmunkát fog jelenteni az egyesületeknek. (Emlékeztetésként: a Pest Megyei Igazgatóság 2013-ban vezette be elektronikus nevezési felületét – a tavalyi nevezési felület itt megtekinthető: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/7478d5e25a7377b04385e607b6843661 –, amely a használhatóság, egyszerűség szempontjából mind sportszervezeti, mind versenyszervezői oldalról hatékony volt.) A megyei igazgató igyekezett megnyugtatni mindenkit: a fejlesztők a versenyszervezőknél felgyülemlett tapasztalatok alapján már dolgoznak az e-nevezési rendszer tökéletesítésén.
 
Benkő Tamás végezetül kitért arra, hogy az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége augusztus elején elfogadott öt olyan Pest megyei szabályt, amely a hatályos, 2018/2019. évi versenykiírásokhoz, valamint az MLSZ Versenyszabályzata és Fegyelmi Szabályzata egy-egy rendelkezéséhez azok részletes kifejtésével szervesen kapcsolódik.
 
Ezen szabályok – nem árthat azokról itt is, újfent említést tenni – címük szerint a következők (az egyes szabályzatok a címre kattintva megtekinthetők):
 
pest.mlsz.hu