Ülésezett az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége

Augusztus első napján este Vecsésen, az Airport Hotel tanácstermében tartotta soron következő évi rendes ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Társadalmi Elnöksége.

A Szlahó Csaba - Vecsés város polgármestere - által vezetett testület az értekezlet napirendje alapján elfogadta az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság szakbizottságainak - Fegyelmi Bizottság, Fellebbviteli Bizottság, Igazolási és Átigazolási Bizottság, Játékvezetői Bizottság, valamint a Szakmai Bizottság és a Versenybizottság által készített közös - beszámolóit, valamint Benkő Tamás megyei igazgató tájékoztatóját az általa irányított hivatal idei első féléves munkájáról.

A grémium emellett határozott néhány bizottságot érintő személyi kérdésről, valamint áttekintette a Pest megyei sportszervezetek által a 2018/2019-es versenyévre benyújtott sportfejlesztési programok tárgyi eszközök fejlesztését célzó kérelmeit a megyei igazgató ismertetésében.

A tanácskozás záró szakaszában az elnökség elfogadott öt olyan Pest megyei szabályt, amely a hatályos, 2018/2019. évi versenykiírásokhoz, valamint az MLSZ Versenyszabályzata és Fegyelmi Szabályzata egy-egy rendelkezéséhez azok részletes kifejtésével szervesen kapcsolódik.

Ezen szabályok címük szerint a következők (az egyes szabályzatok a címre kattintva megtekinthetők):

- A pályatulajdonos időjárási körülmények miatti mérkőzés-lebonyolítását (-megrendezését) megtagadó bejelentésének eljárásrendje;

- Az IFA-rendszeren történő mérkőzésmódosítás menete;

- Kései mérkőzéslemondás és jelzés nélküli ki nem állás büntetési tételei;

- A hatályos LVSZ 34. § (4) bekezdésének bővített eljárásrendje;

- Az úgynevezett "feketézés" büntetési tételei

 

Végezetül a sportvezetők egyhangúan döntöttek a 2017/2018. évi Pest megyei öregfiú-bajnokság, Északi csoportjában a gólkirályi cím "visszatartásáról". A nem mindennapi döntés hátterének részleteit az IDE kattintva elérhető előterjesztésből ismerhetik meg.
mlsz.pest.hu