Tájékoztató a háziorvosoknál elvégzett sportorvosi igazolásokról

Amint már korábban értesülhetett róla a honi labdarúgó-társadalom, a 215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet alapján lehetővé vált, hogy háziorvosok és házi gyermekorvosok a körzetükbe bejelentkezett, amatőr sportolóként leigazolt (sportolók) lakosok részére sportorvosi vizsgálatot végezzenek „Az Országos Sportegészségügyi Intézet szakmai útmutatójában” foglaltak betartásával.
 
Örömmel tudatjuk az egyesületekkel, hogy a fentiek alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség a július 1-jén hatályba lépő Labdarúgás Versenyszabályzatába is integrálta az említett rendelkezést, így a sportorvosok OSEI-előírásoknak megfelelő ovális, számozott bélyegzője mellett már elfogadható az alább látható, amatőr labdarúgó háziorvosának, házi gyermekorvosának MLSZ által kiadott ovális bélyegzője is.
Felhívjuk ugyanakkor a sportszervezetek figyelmét, hogy a fent említett bélyegzőnek mindenképpen szerepelnie kell a kartonon, így javasoljuk, hogy az a labdarúgó, aki már elvégeztette a vizsgálatát, de még nem kapott ilyen bélyegzőt, menjen vissza és pótoltassa azt, mert ellenkező esetben a játékvezető nem fogja engedni pályára lépni!
IDE kattintva megtalálható az OSEI által regisztrált háziorvosok és házi gyermekorvosok listája.
pest.mlsz.hu