PEST MEGYEI III.OSZTÁLY CSOPORTBEOSZTÁS

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely sportszervezetek indulhatnak a 2017/2018. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.
A 2017/2018-as évadra megközelítőleg ugyanannyi csapat adta be indulási szándékát, mint az egy évvel ezelőttire: tavaly 98 gárda jelentkezett, melyből 94 lett besorolva, ám végül csak 86 fejezte be a küzdelmeket; míg most 91 egylet jelentkezett. Mivel a létszám nem változott jelentősen, ezért ezúttal is 7 csoportban zajlanak majd a küzdelmek; három-három 12-es és 14-es, míg egy 13-as szekcióban. A csoportok kialakítása – akárcsak a korábbi években – ezúttal is elsősorban a területi elv mentén zajlott. A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzat II. fejezet, 18. § (1) bekezdés c) pontja – amely a csoportbeosztást szabályozza – szerint „a csoport (verseny) besorolás végleges, ellene jogorvoslatnak helye nincs.”

Az alábbi linkekre kattintva megtekintheti a bajnokságok beosztását táblázatos, illetve térképen szemléltetett formában:

- A 2017/2018-as szezon Pest megyei III. osztályának csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben;

- A 2017/2018-as szezon Pest megyei III. osztályának mezőnye térképre tűzve;

További fontos információk:

Mivel az évad végén csökken a Pest megyei labdarúgó-bajnokság II. és III. osztályának mezőnye, s mindezzel párhuzamosan létrejön a IV. vonal, ezért jókora átalakulások várhatók ebben a mezőnyben (is). Elsőként nézzük a feljutás kérdését!

A versenykiírás szerint (9. pont), a 2017/2018. évi Pest megyei III. osztályú bajnokság hét csoportjának 1. helyezettjei közül csak három csapat juthat fel a 2018/2019. évi „megye-kettőbe”. Az osztályozó mérkőzések versenykiírását az MLSZ PMI Versenybizottsága csak várhatóan tavasszal (2018. május 31-ig) teszi közzé, ám annyit már most is lehet tudni, hogy amennyiben mind a hét bajnok megfelel a II. osztály kihívásainak és vállalja is azokat, akkor kell majd rendezni egy oda-visszavágós előselejtezőt is. Mivel a 13 és 14 csapatos csoportok küzdelmei (még akkor is, ha lesznek visszalépők) két héttel tovább tartanak majd, mint a 12-eseké, ezért ezen a későbbi – várhatóan sorsolás útján kialakítandó – előselejtezőn két 12-es csoport aranyérmese méri majd össze erejét. Az innen továbbjutó gárda csatlakozhat majd a további öt bajnokhoz, ezután sorsolással alakul ki a három osztályozó-mérkőzés párosítása, melyeknek továbbjutói lehetnek „megye-kettesek”.

Talán még a feljutásnál is izgalmasabb kérdés a bennmaradásé, illetve kiesésé… Mivel az előttünk álló Pest megyei II. osztályú bajnokságból 18 (mindhárom csoport 11-16. helyezettje) gárda esik majd ki, s a 2018/2019. évi Pest megyei III. osztályú pontvadászat mezőnyét összesen 48 (3x16) egylet alkotja, ezért a 2017/2018. évi Pest megyei III. osztályú bajnokság – a II. osztályba feljutók nélkül számított – első 30 csapata maradhat csak bent.

Azaz a 2018/2019. évi „megye-három” 48-as mezőnyét ALAPESETBEN (nem lesz NB III-as Pest megyei kieső és/vagy a „megye-egy” bajnoka vállalja az NB III-at és/vagy nem lesz megszűnés/visszalépés, máshova nevezés stb.) az alábbi együttesek alkotják majd:

–       „megye-kettes” kiesők (18 csapat);

–       a feljutástól eleső „megye-hármas” bajnokok (4 csapat);

–       minden „megye-hármas” csoport 2-4. helyezettjei (21 csapat);

–       a százalékosan öt legjobb „megye-hármas” 5. helyezettek (5 csapat).

A III. osztály mezőnyének többi tagja a 2018/2019. évi Pest megyei IV. osztályú bajnokságba kap majd besorolást.

forrás: igazgatosagok.mlsz.hu