MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEK

A Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiájában kiemelt szerepet kap a labdarúgás tömegbázisának folyamatos kiszélesítése, és
az ehhez szükségesinfrastruktúra és szervezeti keretek biztosítása. Sportfejlesztési programunk kiemelt célja a szövetségi irányhoz illeszkedő hosszú távú gondolkodás,tervezés. A fejlesztés számos pozitív társadalmi változás lehetőségét foglalja magában. A sportfejlesztési programunkban meghatározott fejlesztések a sport minden egyes szféráját (iskolai- és diáksport, rekreációs/szabadidősport és versenysport) pozitívan érintik, ezáltal összhangban vannak a Sport XXI Nemzeti Sportstratégia által megfogalmazott legfontosabb társadalmi célokkal úgy, mint a népegészség, család, közösség, nemzeti büszkeség és produktivitás. Amennyiben terveink megvalósításával sikerül egy modern, jól működő labdarúgó egyesületet kialakítani, reményeink szerint egyre több fiatal számára tudunk lehetőséget biztosítani a fejlődésre, előrelépésre, vagy pusztán a szabadidő
hasznos eltöltésére. Ezáltal szeretnénk mi is hozzájárulni, hogy a sport széles rétegek mindennapi tevékenységévé váljon, és, hogy minél több képzett játékost adhassunk a magyar profi labdarúgásnak. Kakucs község önkormányzata, támogató partnereink, valamint az MLSZ a TAO támogatása nagyban megkönnyítik egyesületünk fejlesztéseit.
Ennek fontos momentuma, hogy a pálya megóvása és minőségének biztosítása érdekében sikerült kialakítanunk öntözőrendszerünket. Létrejött a Kakucs KSE hivatalos weboldala és ezzel párhuzamosan a klub közösségi oldala, melyek nagy segítséget nyújtanak az információk áramlásában, valamint kialakításra került egyesületünk új címere is. Felszereléseink megújítása, eszközeink pótlása folyamatos munkát igényel, 2015/16-ban is új kapukkal és labdákkal bővült eszköztárunk. Központi épületünk felújítását 2016 tavaszán fejeztük be, így játékosaink minden igényt kielégítő helyiségekben készülhetnek az edzésekre és a hétvégi bajnoki mérkőzésekre. Terveink között szerepel műfüves pálya építése, valamint a pálya további megóvását biztosító berendezés beszerzése.

A Kakucs KSE TAO programjában az összes aktív utánpótlás játékosunk és szakmai stábunk sportcsomagot kapott, mely - Kakucs KSE címerrel és felirattal ellátott - melegítőt, széldzsekit, táskát, sapkát, mez garnitúrát és sportszárat tartalmaz. Az edzőmelegítők és edzőpólók megvásárlása is megtörtént, melyeket a nyár folyamán fogunk kiosztani a csapatainknak. Szakmai stábunk ruházata is frissült, szakembereink gálapólóval, edzőmelegítővel, edzőnadrággal gazdagodtak. Öregfiúk csapatunk mezfelszerelése is megújult, nyár végéig pedig felnőtt csapatunk melegítője és új mezgarnitúrája is megérkezik.

A Sportfejlesztési pályázatunkból - gyermekeink fejlődése és a koordinációs feladatok elvégzése szempontjából - új kapukat, szlalom rúd szettet, koordinációs létrákat, sorfalakat vásároltunk. A pályánkon a cserepadok 30 éves múltra tekintenek vissza és sajnos balesetveszélyesek, beáznak. Mind esztétikai, mind biztonsági szempontok alapján cserére szorulnak. A kakucsi futballpályát (egy pályánk van, nincs edzőpálya) minden korosztály használja, így a gyermekek biztonsága érdekében kiemelten fontos a cseréje.
A pályán a hangosítást is TAO- és önkormányzati támogatásból sikerült megvalósítanunk, talán utoljára Ekrik Pista bácsi idején, az 1980-as évek végén szólt a zene a kakucsi focipályán. Az idő vasfoga elhasználta ezeket az eszközöket is, mi viszont szeretnénk a lehetőséggel a sportpályánk rangját emelni, valamint a különböző falusi programokon is adott ezáltal a hangosítás. A bojler és meleg víz kérdése is égető fontosságú. A csapatok és a bírók sajnos sok esetben egyesével tudnak fürdeni a kis teljesítményű kazánunk miatt, ezt szeretnénk a jövőben egy nagyobb kapacitásúra cserélni, biztosítva ezzel minden sportolónk tisztálkodását és egészségét.
A szakosztály irányításához és a kapcsolattartáshoz szeretnénk igénybe venni egy laptopot, mely egyben a csapatok tagjainak fejlődését is szolgálná: taktikai elemzés és a mérkőzések megtekintése válna lehetővé az eszközzel.
A jelenlegi öltözőépület még az 1960-as években épült, az akkori Mezőgazdasági Szövetkezet szponzorációjával, valamint a helyi lakosok munkájával. Jelenleg két öltözővel rendelkezünk, de a vendég öltöző mérete sajnos elég kis befogadóképességgel bír. A pályázatunkban plusz két öltözőt és egy szertárt szeretnénk létesíteni a csapataink komfortosabb kiszolgálása érdekében. Terveink szerint ezen beruházások a következő 30-40 évre előre megalapoznák a kakucsi sportegyesület csapatainak és Kakucs lakóinak a sportolási feltételeit.