Beindult a Pest megyei futballév

Jubileumi, 10. alkalommal rendezte meg hagyományos évnyitó rendezvényét, a Szakmai Napot az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság, melynek ezúttal is - immáron zsinórban hatodik alkalommal - Gödöllő adott otthont. A korábbi évekhez képest annyi változás történt, hogy január 3-án vasárnap "csak" az aktív játéké volt a főszerep, a szokásos szakmai előadást egy későbbi időpontban hallgathatják meg az érdeklődő szakemberek. A tornagyőztesnek járó trófeát egyébként nagy csatában a Monori Alközpont vihette haza, a Dunakanyar és a címvédő Vác együttesét megelőzve.

Habár a reggel 8.00 órás találkozó korai volt, ennek ellenére a megadott érkezési időpontban szinte valamennyi alakulat játékosai már a Gödöllői SK téliesített műfüves pályáján melegítettek és várták a megnyitót. A több mint 120 jelenlévőt Benkő Tamás megyei igazgató, Németh Antal szakmai igazgató és Rózsavölgyi Sándor társadalmi alelnök, egyben a házigazda GSK alelnöke köszöntötte.

Ami a torna lebonyolítást illette; a 15 együttes - a 12 alközpont, valamint a Pest megyei Grundfocisták, a Pest megyei Játékvezetők, illetve a rendező Pest Megyei Igazgatóság - előzetesen három ötcsapatos csoportba került besorolásra és csoporton belül egyszer 20 perces körmérkőzéseket vívott egymással. A találkozókat követően, az összesített eredmények alapján továbbjutott a három csoportgyőztes - Dabas, Vác, Monor - valamint a legjobb csoportmásodik - Dunakanyar -, így alakult ki az elődöntő mezőnye.

A párosítások a négy érintett csapatvezető segítségével vaksorsolás útján alakultak ki, melynek értelmében a Monor a Váccal, a Dabas a Dunakanyarral csapott össze a döntőbe jutásért. Némi meglepetésre a két mérkőzés nagyon simára sikeredett, a Monor 4-0-ra, a Dunakanyar 4-1-re diadalmaskodott, így jöhettek a helyosztók. A bronzmeccsen a Dabas és a Vác nem bírt egymással, 3-3 volt az eredmény a lefújást követően, a 7 métereseket viszont a címvédő váciak lőtték jobban, így ők végeztek a 3. helyen.

A finálé végletekig kiélezett csatát hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, úgy tűnt azonban, hogy itt is a büntetők fognak dönteni. Végül így is történt, de nem abban a formában, ahogyan arra a legtöbben számítottak; 3 perccel a lefújás előtt ugyanis egy szabálytalanságot követően 7 méterest végezhettek el a monoriak, melyet Halgas István gólra váltott, ám ezzel még nem volt vége! Gyakorlatilag a középkezdést követő támadásból gólhelyzetet alakítottak ki a Dunakanyar játékosai, melyet szintén csak szabálytalanul tudtak megállítani a hátvédek, így a másik oldalon is jöhetett a büntető! A labda mögé a sok csatát megélt, ötvenhétszeres válogatott Halmai Gábor állt, Komora László eszén azonban nem tudott túljárni, így maradt az 1-0, melyet a mérkőzés végéig már megőriztek a monoriak, így 100 százalékos teljesítménnyel, abszolút megérdemelten nyerték meg a tornát.

A gólkirály a 10 találatig jutó dabasi Körmöczy Szebasztian lett, a legjobb kapusnak a váciak hálóőrét, Rácz Márkot, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a győztes monoriak futballistáját, Halgas Istvánt vélték a csapatvezetők.

A 10. Szakmai Nap történéseiről - összeállítások, eredmények, végeredmény, csapatvezető és egyéni díjazott megszólalások, stb. - hamarosan képgalériával kiegészített, részletes beszámolót közlünk!
 

forrás:pmlsz.hu