200 millió forintra pályázhatnak a sportszervezetek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (Államtitkárság) meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program).
 
A program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.
 
A HISZEK Benned Sport Program egyik alprogramjaként az ország bármely területén működő kis és közepes sportegyesületek utánpótlásbázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével. Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetségkiválasztáshoz, tehetséggondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása.
 
A Program III. ütemének támogatási időszaka: 2018. március 16.-2019. január 15.
 
Az alprogram 200 000 000 Ft forrást biztosít a sportszervezeteknek, az elnyerhető támogatás mértéke legalább 500 000 Ft és legfeljebb 5 000 000 Ft. A program lebonyolítója a Sportegyesületek Országos Szövetsége.
 
A programra való jelentkezés határideje: 2018. október 1. éjfél
 
A program kiírás és a jelentkezési adatlap itt letölthetők: