Újdonságok

Elérhetők a 2018/2019-es TAO értékelési alapelvek

Megjelent a "A 2018/19. évi sportfejlesztési programok értékelésének alapelvei" című dokumentum, amely elérhető IDE kattintva, illetve a a https://tao-palyazatok.mlsz.hu/ oldal letölthető dokumentumai közül. További információ, hogy az MLSZ Elektronikus Kérelmi Rendszer 2018/2019-es felülete is hamarosan elérhetővé válik.
 
A 2018/19. évi sportfejlesztési programok előkészítésének első lépéseként célszerű ellenőrizni az elektronikus aláírókulcs érvényességét a Tanúsítványkezelés menüpontban. Közelgő lejárat esetén érdemes felvenni a kapcsolatot a Netlock Kft.-vel (telefonszám: +36 1 437 6655) annak megújítása érdekében. A sportfejlesztési programokat kizárólag az elektronikus kérelmi felületen van lehetőség benyújtani (amelynek feltétele az érvényes aláírókulcs).
 
mlsz.pest.hu
Teljes cikk

Öregfiúk bajnokságunk hétfőn folytatódik!

A Kakucs KSE öregfiúk csapata számára hétfőn megkezdődik a tavaszi szezon élesített időszaka, ugyanis elrajtol a Pest megyei öregfiú-bajnokság Délkeleti csoportja. A 10. forduló programjában ellenfelünk - hazai pályán - a Vasadi RSC együttese lesz. A vasadiak a tabella utolsó helyén tanyáznak, 9 mérkőzésből nem sikerült egyetlen pontot sem szerezniük eddig. Bízunk benne, hogy ez az arány így is marad, hiszen győzelmünk esetén mi is elmozdulhatnánk a 7. helyről. Szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat hétfőn este 18.30-ra a Kakucs KSE Sportpályára! Hajrá Kakucs, együtt erősek vagyunk!

Teljes cikk

U14-es fiaink is nekivágnak a tavasznak!

Utápótlás korosztályaink közül az U14-es csapatunk az, aki idén már bajnoki mérkőzés keretein belül is megméretteti magát. Miták József vezetőedző irányításával a Pest megyei II. osztályú U14-es bajnokság Közép-B csoportjában indultak a játékosok, hétvégén pedig már a tavaszi rajton lépnek pályára Inárcson. Fiataljaink a tabella 5. helyén állnak, eddigi 5 mérkőzésükből 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel. Ellenfelünk mérlege némileg jobb arányt mutat, ők 5 mérkőzésből 4 alkalommal győztek, döntetlent nem játszottak, s mindösszesen egyszer kaptak ki bajnoki mérkőzésen. A találkozó szombaton 10 órakor az Inárcs VSE Sporttelepen lesz, melyre szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat! Hajrá Kakucs, együtt erősek vagyunk!

Teljes cikk

Ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzések indulnak

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) együttműködve 30 órás, ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzéseket indított tanítók és tanárok számára „Az alsó tagozatos grassroots labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai, alkalmazása az iskolai testnevelésben”, valamint „A grassroots labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai az 5–12. évfolyam iskolai testnevelésen” címmel az ország több pontján.
 
A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a grassroots labdarúgás programjának 1–4. és 5–12. évfolyamra vonatkozó céljait, fejlesztési feladatait, elméleti és módszertani alapjait, továbbá a képzésen résztvevőket felkészítik a grassroots labdarúgás specifikus tanórák, foglalkozások levezetésére, megismertetik a tanulók életkori és fejlődési jellemzőihez igazodó foglalkozási formákat és az élményszerű, változatos tanulásszervezési eljárásokat.
 
Ezen felül az MDSZ és az MLSZ vezetése úgy döntött, hogy a 2017/2018-as tanévtől fokozatosan megkezdi iskolai programjainak és foglalkoztatási rendszereinek szakmai összehangolását és illesztését, így a Bozsik Intézményi Program, a Fair Play Cup és a Labdarúgó Diákolimpia szellemiségét, a részvételi feltételeit, valamint a sportszakmai szabályrendszerét átalakítják. A két szervezet azon dolgozik, hogy legkésőbb a 2019/2020-as tanévig szakmailag összeillessze az érintett programokat és a képzéssel olyan szakembereket képezzenek ki, akik a játék- és élményközpontú labdarúgás filozófiájával és annak azonosulásával készítsék fel és szervezzék a tanulókat a sporteseményekre.
 
Ennek első lépéseként a két szervezet a 2017/2018-as tanévtől módosította a három iskolai programban való részvételi feltételrendszerét, így a sporteseményeken való részvétel előfeltétele az lesz, hogy iskolánként legalább 1 vagy 2 fő (ez az intézményi program szintjeinek függvényében módosul) sikeresen elvégezze a két pedagógus-továbbképzés egyikét. Az az iskola, ahol egyetlen fő sem rendelkezik ezzel a továbbképzéssel, nem tud indulni egy csapattal sem a három torna valamelyikén, valamint a Bozsik Intézményi Program keretében az iskola nem lesz jogosult a különböző központi támogatásokra.
 
A továbbképzést 2018. augusztus 31-ig lehet elvégezni, viszont nagyon fontos tudnivaló, hogy a központi régióban (Budapest és Pest megye) csak 2018. június 30-ig ingyenesek, azt követően költségtérítéses formában folytatódnak.
 
Április és május hónapokban az MDSZ még indít képzéseket, viszont legközelebb már csak ősszel lehet elvégezni azt.
 
A képzésre az alábbi link alatt, a regisztráció után tudnak jelentkezni a pedagógusok: https://www.mdsz.hu/tesi/tovabbkepzesek
 
További tájékoztatást az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság grassroots koordinátorától az alábbi elérhetőségeken kérhetnek: Ander Enikő, telefon: +36 30 827 4054; e-mail: ander.eniko@mlsz.hu.

pest.mlsz.hu
Teljes cikk

Az Inárcs elleni mérkőzés új időpontja

Múlt hétvégén a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt felnőtt csapatunk Inárcs elleni bajnoki mérkőzése. A találkozó új időpontja kijelölésre került, 2018.04.22-én fogunk játszani az inárcsiak ellen.

Teljes cikk

Kakucsi mazsorett sikerek

A kakucsi mazsorettek kis csapata múlt héten részt vett az MLTSZ kvalifikációs versenyén, ahol mindenki nagyon jól szerepelt. Eredmények:
Tóth Vanessza - gyerek pompon szóló - I. hely
Dinnyés Debóra - Vidra Ramóna - gyermek bot duó - III. hely
Vidra Ramóna - gyermek bot szóló - II. hely
Simon Barbara - Tóth Vanessza - junior sport akrobatika - II. hely
Teljes cikk

Tisztelet a Hősöknek!

Történelmünk során kiemelkedő jelentőségű 1848 március 15. dátuma. Egyrészt a magyar szívekben a szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzését jelenti, másrészt ekkor keletkezett himnuszunk, ekkor vált hivatalossá zászlónk piros-fehér-zöld színe, valamint országunk fővárosa akkor lett Pozsony helyett Budapest, a hivatalos nyelvünk pedig latin helyett magyar. Büszkék vagyunk erre a napra, hiszen egyet jelent az összefogással, a kitartással, a tenni akarás hegyeket megmozgató erejével, egymás megbecsülésével. Tisztelet a hősöknek!
fotó:budapest.varosom.hu
Teljes cikk

SZAKMAI STÁBUNK ÚJ TAGGAL BŐVÜLT

Új szakemberrel bővült a Kakucs KSE szakmai stábja. Helik Balázs személyében a felnőtt csapat új másodedzőjét köszönthetjük Kakucson. Márciustól Balu a Kakucs KSE öregfiúk csapatát is erősíteni fogja, munkájához sok sikert kívánunk! Hajrá Kakucs, együtt erősek vagyunk!
Teljes cikk

FRISSÍTÉS - ELMARAD!

Elérkezett a tavaszi szezon második bajnoki mérkőzése is, ellenfelünk ezúttal Inárcs csapata lett volna. A hazaiak a tabella második helyét foglalják el jelenleg, így egy rendkívül nehéz mérkőzésre számíthattunk, de a pálya alkalmatlansága miatt a találkozó elmarad! A forduló teljes programja:

Teljes cikk