Közös összefogással a megfelelő egészségügyi ellátásért

A labdarúgásnak sajnos olykor elkerülhetetlen velejárója a sérülés, amelynek következményeként a szerencsétlenül járt sportoló(k) elsődleges orvosi, súlyosabb esetben tartósabb kórházi kezelésre szorulhatnak. Nem kétséges: amennyire csak lehetséges, minden eszközzel meg kell előzni a súlyosabb esetek bekövetkezését. Mindez valamennyiünk érdeke, és e cél megvalósításához szükségünk van a sportág valamennyi szereplőjének – legyen szó labdarúgókról, sportvezetőkről, edzőkről és nem utolsósorban a játékvezetőkről – felelősségteljes hozzáállására.
Sajnos az elmúlt hetekben Pest megyében is előfordult olyan eset, amikor csak egy hajszálon, a mérkőzésen közreműködő játékvezető pillanatnyi lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt végzetes tragédia.

Kérek mindenkit, mint a Pest megyei labdarúgás tevőleges és nélkülözhetetlen résztvevőit, hogy amennyire csak lehet, hatványozottan figyeljünk a pályán történtekre, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy minimalizálni tudjuk a súlyos következményekkel járó sportbaleseteket, ha pedig már megtörtént a baj, tegyük lehetővé, hogy a kritikus helyzetbe kerülő sportoló(k) haladéktalanul szakszerű orvosi ellátásban, kontrollban részesülhessen(ek)! Ennek hiányában pedig semmilyen körülmények között nem engedhető meg, hogy az ilyen traumát elszenvedő sportoló folytassa az edzést vagy a mérkőzést.

Vigyázzunk egymásra, figyeljünk sporttársainkra!

Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója

forrás: igazgatosagok.mlsz.hu